KošaricaKošarica: (0)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Moj račun

Product was successfully added to your shopping cart.

Mayarula

FOTOSTARANJE IN POLETNA NEGA KOŽE

Prehitremu staranju se lahko izognemo z zdravim življenjskim slogom, ki zajema med drugim tudi izogibanje škodljivim učinkom UV-žarkov, zato naj uvodoma spregovorim najprej o tem. Poznamo dva procesa staranja kože, notranje in zunanje staranje. Celotno staranje je rezultat notranjega (intrinzičnega) in zunanjega (ekstrinzičnega) st..

Preberi vse...
POLETNI HLADILNI GEL ZA PO SONČENJU

Vsako leto pred poletjem sama pripravim izdelke za prvo pomoč pri negi kože. Zagotovo bo del teh (poleg naravnega repelenta, ki sem ga predstavila v prejšnjem blogu https://www.mayarula.si/blog/naravni-repelent/) tudi gel z aloe vero, ki kožo po sončenju prijetno ohladi, jo intenzivno vlaži in obnavlja. Verjetno vsi poznate alojo, k..

Preberi vse...
NARAVNI REPELENT

Od vseh letnih časov mi je najbolj pri srcu poletje, ko je dan dolg in je zunaj še zvečer toplo. V mislih imam predvsem čas dopusta, ko s prijatelji ob večerih posedamo v sproščenem razpoloženju. Prav takrat nas najbolj preganjajo komarji, ki so večna nadloga, tudi ponoči, ko nam s svojim brenčanjem kratijo spanec. Že nekaj le..

Preberi vse...
SONČKANJE IN VITAMIN D

Sončenja nikoli nisem marala. Odkar pomnim, se tudi na dopustu ne sončim. Sem pa ugotovila, da mi zadnje čase ustreza uloviti blage sončne žarke, da pobožajo moj obraz. Ko smo utrujeni, je eden od načinov tudi, da začnemo polniti svoje telo s svetlobo. Vsa ta svetloba polni svetlobo naših celic. Na videz žarimo, telo pa dobi nov..

Preberi vse...
NAŠA HIŠA NUJNO POTREBUJE GENERALNO ČIŠČENJE

Takole je bilo … Bližali so se velikonočni prazniki in vedela sem, da bomo še vedno doma, zato sem želela, da je dom lep, pospravljen in prečiščen. A sem kmalu ugotovila, da me čaka veliiiko dela. Globoko v sebi sem že dolgo vedela, da me to zelo bremeni. Res je preveč navlake, ki se je z leti nabrala in negativno vplivala na ..

Preberi vse...
OSNOVNE SESTAVINE NARAVNE KOZMETIKE

Glavnina industrije ima tendenco postavljanja stroškov pred funkcionalnostjo, kar pomeni, da je večina industrijskih izdelkov napolnjena z vodo in s sintetično pridobljenimi emolienti. Pri naravni kozmetiki pa dajemo prednost naravnim in organskim sestavinam, ki ponujajo več kot le zapolnitev volumna in prihranek denarja. Osnovne oz. ..

Preberi vse...
ROZACEA

Rozacea je kronična kožna bolezen, ki prizadene predvsem kožo obraza. Bolezen se običajno pojavi v srednjih letih (po tridesetem letu starosti), lahko pa se pojavi že v najstniških letih. Najpogostejša je pri svetlopoltih ljudeh. Prizadene tako ženske kot moške. Simptomi najpogosteje vključujejo pordelost po licih, nosu, bradi a..

Preberi vse...
Značilnosti zrele kože

Staranje je genetsko programiran proces, ki je neizbežen in zadeva vse organe v telesu, tudi kožo. Postarana koža je na videz suha, nagubana in pojavijo se lahko pigmentne lise. Vse to je odraz strukturnih in funkcijskih sprememb kože. Starejša koža ima vse značilnosti suhe kože zaradi oslabljene barierne funkcije in zmanjšane ko..

Preberi vse...
Vrtnica

Vrste vrtnic, ki so najbolj pomembne za proizvodnjo eteričnega olja, so stolistni šipek ali gartroža (Rosa centifolia), damaščanka (Rosa damascena) in francoski šipek (Rosa gallica). Vodilni proizvajalki sta Bolgarija in Turčija, kjer se je tradicija gojenja damaščanke ohranila iz 15. stoletja. Tej vrsti vrtnice pravimo tudi bolg..

Preberi vse...
E-knjiga: Značilnosti zrele kože in aktivne učinkovine pomlajevalne kozmetike

E-knjiga: Značilnosti zrele kože in aktivne učinkovine pomlajevalne kozmetike..

Preberi vse...

Izdelkov 1 do 10 od skupaj 13

  1. 1
  2. 2